Direktlänk till inlägg 22 september 2007

AnnAs Lätta Lantbröd

Av Loppan - 22 september 2007 16:56

Ingredienser:
5 dl vatten
25 g  jäst 
1 msk salt

7 dl vetemjöl

4 dl grahamsmjöl

½ dl solrosfrön.
 

Gör så här:
1. Värm upp vattnet till ca 37°C. Rör sedan ut jästen och salt i vattnet. Blanda i mjöl samt solrosfrön. Arbeta ihop till en smidig, lite kladdig deg.
2. Låt jäsa under bakhandduk i ca 45 min.
3. Forma degen till en limpa och lägg på en smord bakplåt.
4. Låt jäsa under bakhandduk i ca 30 minuter. Grädda limpan i ca 35 minuter på 200°C, samt ytterligare 5 minuter på max värme, så att skorpan blir knaprig.
5. Låt limpan svalna på galler och skär upp i grova skivor.


I orginalreceptet har man endast vetemjöl och inga solrosfrön. Så det kan man välja bort om man vill och man kan ju välja mjölsorter efter smak och efter vad man har hemma. Så är du sugen på att baka är detta ett lättbakat bröd.. själv vill jag ha det här i bloggen så jag kan komma åt det även om jag inte är hemma..

 
ANNONS
 
BeaTris

BeaTris

22 september 2007 17:15

Låter mumsigt :)

http://beatris.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dunder

22 september 2007 20:52

Kul med lite goda reccept! Vi borde ju baka här, men är man lat så är man ;)

 
Evendim

Evendim

23 september 2007 22:31

Lät gott! Längesedan jag bakade... Brukar mest bli scones då och då med kidsen =)

http://evendim.se

 
Ingen bild

M

28 september 2007 22:49

Det tycker jag du ska bjuda på någon dag. /M

 
BeaTris

BeaTris

30 september 2007 15:18

Köpte solrosfrön igår så nästa gång det är bakdags så ska jag testa detta recept....hade oxå tänkt testa med grahamsmjöl, känns lite mer mättande :)

Kraaam.

http://beatris.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 9 december 2007 13:35

  Jag har nu tagit det stora steget att skaffa mig en domän, av den enkla orsak att jag vill kunna ha lås på foto på dottern och i viss mån en del inlägg. Men inget ont att säga om Blogga Gratis där jag trivst superbra under denna tid jag varit här.....

Av Loppan - 30 november 2007 22:30

  Nu har vi firat min Mamma som nu är 60 år fyllda. Vi åkte till resaturang T-bone där ingen av oss tidigare ätit. Det är en ganska poppis reastaurang och väldigt mysig. P och Mamma åt tre-rätters menyn bestående av Vitlöksbröd till förrätt, Ryggbiff...

Av Loppan - 30 november 2007 11:02

  Mamma fyller 60 år idag !! Massa med grattis från oss. Såklart ringde vi och gratulerade i morse med sjönsång från mig och A. Mamma blev jätteglad. Vi ska ut och äta på restaurang och har köpt en present vi tror hon kommer gilla, men såklart får ho...

Av Loppan - 29 november 2007 14:52

  Varför ska jag få veta saker omvägar. Jag blir så ledsen, besviken och förbannad. Det handlar inte om "det man inte vet har man inte ont av" utan om saker jag skulle fått veta förr eller senare i alla fall. Då vill jag veta det förr på ett ärligt s...

Av Loppan - 29 november 2007 09:10

  Då ska jag strax iväg och arbetsträna, sista dagen för denna veckan, en lagom introduktion. Jag är trött efter gårdagen och har massor att göra idag också så tid att uppdatera eller att springa runt hos mina vänner vilket ni säkert är vana vid finn...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se